• 395

Geen contracten met zorgverzekeraars in 2023

FysioSas blijft contractvrij werken. De belangrijkste redenen dat er geen contracten met zorgverzekeraars zijn gesloten is de hoogte van de vergoeding voor een behandeling en de verschillende eisen per verzekeraar waar je als praktijk aan moet voldoen.
De vergoedingen van de zorgverzekeraars liggen gemiddeld 10 tot 25% lager dan de gemiddelde marktprijs. Het is helaas lastig om met deze lage vergoedingen een praktijk op te bouwen.

Vergoeding door zorgverzekeraars

Elke zorgverzekeraar heeft zijn eigen visie over niet-gecontracteerde fysiotherapie. Jij ziet dit, wanneer je aanvullend verzekerd bent, terug in de hoogte van de vergoeding die je ontvangt.
Zo is er een verzekeraar waarbij je minder dan € 10 zelf moet betalen, maar helaas is er ook een verzekeraar waar je ruim € 25 euro per behandeling zelf moet betalen.

Zorgverzekeraars DSW en ONVZ hebben de meeste waardering voor niet-gecontracteerde fysiotherapiepraktijken. Ze vergoeden zelfs bij een aantal aanvullende polissen het hele bedrag.

Goed om te weten: Het opzeggen van een zorgverzekering moet vóór 1 januari 2023. Heb je voor die tijd niet opgezegd dan kun je pas per 2024 overstappen. Heb je wel opgezegd dan heb je tot en met 31 januari in het nieuwe jaar om een nieuwe zorgverzekering af te sluiten.