• Nieuws
  • by Saskia
  • 13 september 2023
  • 284

Gratis fittest en beweegadvies in Sporthal Hoogerheyne in Heino

Gezond ouder worden wil iedereen. Maar hoe fit zijn senioren in Heino op dit moment? En wat kunnen zij doen om meer te bewegen? Sportbedrijf Raalte en FysioSas organiseren op 10 oktober samen met partners een fittestmiddag in Heino. Tijdens deze middag kunnen 65plussers gratis testen hoe fit ze zijn, ontvangen zij een beweegadvies op maat en ontdekken ze beweegactiviteiten in de buurt.

De fittestmiddag is een vervolg op de succesvolle fittestdagen begin dit jaar in Raalte. De Fittest is voor iedereen van 65 jaar en ouder die wil weten hoe het er voor staat met zijn of haar fitheid. De middag bestaat uit verschillende testen: beginnend met het invullen van een korte vragenlijst, gevolgd door het meten van onder andere bloeddruk, balans, spierkracht en lenigheid. fysiotherapeuten, diëtisten en de POH voeren diverse testen uit. Aansluitend krijgen deelnemers tips en adviezen van de buurtsportcoaches voor (gratis) beweegactiviteiten in de buurt. Daarnaast is er nog informatie over het beweegaanbod in de buurt, zorg en valpreventie.

Waarom organiseren Sportbedrijf Raalte en FysioSas deze middag in Heino?

Buurtsportcoach Ingrid Bijker van Sportbedrijf Raalte: “Na succesvolle fittestdagen in Raalte groeide de vraag dit ook voor inwoners van Heino te organiseren. Wij brengen graag iedereen in beweging. In samenwerking met Lisan Schrijver, geriatriefysiotherapeut van FysioSas geven we hier dan ook graag gehoor aan. Met de fittestmiddag brengen we inwoners samen en krijgen ze inzicht in hun gezondheid en de beweegmogelijkheden.”

Waar en wanneer?

Dinsdagmiddag 10 oktober tussen 13.00-15.30 uur: Sporthal Hoogerheyne, Brinkweg 50 te Heino.

Meer informatie

Deelname is gratis. Aanmelden kan via FysioSas, telefoon 0572 745 613 of door een e-mail te sturen naar ingrid.anemaat@sportbedrijfraalte.nl (onder vermelding van naam, geboortedatum en telefoonnummer)

De Fittestdag wordt mede mogelijk gemaakt door de subsidie Raalte Sportief en Gezond.
Meer informatie: www.sportbedrijfraalte.nl/fittest