• by Saskia
  • 1 februari 2024
  • 556

Saskia is dan wel met zwangerschapsverlof, maar gelukkig staat er vanaf 1 februari een vervanger voor haar klaar. En niet zomaar eentje! Met Kees Stam haalt FysioSas namelijk 47 jaar aan ervaring binnen. Daarnaast brengt Kees ook nog eens een extra behandelvorm met zich mee: psychosomatische coaching.

Algemeen fysiotherapeut, manueel therapeut, psychosomatisch coach én voormalig praktijkeigenaar. Ja, we mogen Kees Stam gerust een duizendpoot noemen. Ook al is hij met zijn 69 jaar de pensioenleeftijd allang gepasseerd, van stoppen wil hij absoluut niet weten. Daarvoor vindt hij zijn werk nog véél te leuk. “Elke keer als ik aan het werk ben denk ik: dit is zo fascinerend, zo leuk. Ik geniet daar ontzettend van. Nog altijd”, zo vertelt Kees enthousiast. “Ik vind het dus alleen maar heel erg leuk dat ik nu op de maandagen en dinsdagen bij mijn oud-collega Saskia mag gaan werken. Heel fijn dat ik kan helpen in haar zwangerschapsverlof. Het voelt heel vertrouwd, alsof de cirkel rond is. Saskia en ik hebben in het verleden heel fijn samengewerkt en de filosofie van haar praktijk past echt bij mij. Kleinschalig. Persoonlijk contact. Korte lijntjes. Dat is de manier waarop ik wil werken.”

Met de komst van Kees en de ervaring die hij heeft op het gebied van psychosomatische coaching, voegt FysioSas ook een nieuwe en in de regio unieke behandelvorm aan het aanbod toe. Als psychosomatisch coach helpt Kees mensen om inzicht te krijgen in de relatie tussen lichamelijke klachten en de psyche. “Mensen komen bij mij met hele uiteenlopende problemen, soms echt met de handen in het haar. Het zijn juist die cliënten waarbij anderen denken: wat moet ik hiermee? Ik word daar juíst enthousiast van. Ik vind het heel dankbaar dat ik mensen op zulke momenten verder kan helpen. Hoe ik dit doe? Door te coachen en ze een spiegel voor te houden, maar daarnaast geef ik ook tips en tools waarmee ze zelf aan de slag gaan. In mijn werk als psychosomatisch coach kan ik al mijn ervaring en kennis – bijvoorbeeld die van manuele therapie – toepassen. Daar word ik heel blij van.”